PREDSTAVITEV PODJETJA

PREDSTAVITEV PODJETJA

PREDSTAVITEV PODJETJA

· Naziv podjetja: Pneumatic center Tkavc Sabina s.p.
· Naslov: Lesarska cesta 45, 3331 Nazarje, Slovenija
· Pravna oblika: Samostojni podjetnik (s.p.)
· Število zaposlenih: 3
· Ustanovitev: 18.2.1981

Tkavc Franc, je 18. februarja 1981, kot prvi na območju Zgornje Savinjske doline pričel z novo dejavnostjo – Vulkanizerstvom. Sprva se je v svoji domači garaži ukvarjal z menjavo pnevmatik za osebna vozila, v devetdesetih letih so bili to predvsem popularni »fičoti in pičipokiji«. Je pa takrat menjava potekala povsem drugače kot danes, se začetkov spominja g. Franc. Kot pravi sam, so sprva delali v majhni garaži, kjer so imeli le stroj za menjavo pnevmatik, zahtevnejša dela pa je bilo potrebno opraviti ročno. Že nekaj let po ustanovitvi se je očetu v delavnici pridružil še sin Srečko, ki je pri delu pomagal še v času šolanja.

Prelomnica za podjetje je predstavljalo leto 1992, ko je g. Franc obrt preselil v povsem novo in večjo delavnico, ki je vsebovala mehanično dvigalo, ter stroja za centriranje in menjavo pnevmatik za osebna vozila ter seveda še nekatera druga potrebna orodja za nemoteno delovanje.

Leta 1996 je družinsko podjetje prevzel Srečko Tkavc, ki pa se je leto kasneje tragično ponesrečil v prometni nesreči in tako podjetje zapustil njegovi ženi Sabini Tkavc. Slednja je v nekaj letih pričela z bolj marketinško in storitveno usmerjenim delovanjem podjetja, ter že naslednje leto v podjetje pripeljala novo pridobitev – stroj za menjavo tovornih pnevmatik.

  • Avtopralnica na savinjskem

V letu 2011, ob 30. obletnici delovanja, smo se odločili za širjenje dejavnosti. Podjetje od avgusta 2011 dalje ponuja storitev ekološkega pranja vozil, s tem pa so se bolj usmerili na ekološki način delovanja, pri čimer so bili na tem področju prvi na območju Zgornje Savinjske doline.

Leta 2012 se je v družinskem podjetju zaposlil tudi vnuk g. Franca, Rok Tkavc, ki trenutno poleg dela v delavnici, skrbi za nabavo in prodajo pnevmatik.

V letu 2013 smo v podjetju prešli na sodoben IT program Datalab, ki omogoča lažje in hitrejše delo tudi na področju informacijskega sistema. Novost od julija 2013, predstavlja tudi globinsko čiščenje vozil.

V zadnjih letih smo že skoraj popolnoma zamenjali vse starejše stroje z novejšimi, kar omogoča lažje, hitrejše in predvsem zanesljivejše delo. Tako lahko v svoji delavnici zamenjamo pnevmatike za različne vrste vozil, od osebnih, tovornih, traktorskih do pnevmatik za motorje, kolesa in druge.