PREDSTAVITEV PODJETJA

PREDSTAVITEV PODJETJA

· Naziv podjetja: Pneumatic center Tkavc Sabina s.p.
· Naslov: Lesarska cesta 45, 3331 Nazarje, Slovenija
· Pravna oblika: Samostojni podjetnik (s.p.)
· Število zaposlenih: 3
· Poreklo kapitala: Domači kapital
· Vrsta lastnine: Zasebna lastnina
· Ustanovitev: 18.2.1981

Pneumatic center Tkavc je družinsko vulkanizersko podjetje, ki že več kot 30 let ponuja svoje storitve na trgu v Zgornje Savinjski dolini.Podjetje je leta 1981 ustanovil gospod Franc Tkavc in bil tako prvi na območju Zgornje Savinjske doline, ki je ponujal takšno vrsto dejavnosti. Sprva je podjetje delovalo le v manjši garaži, nato pa smo leta 1991 zgradili večjo delavnico, ki je vsebovala mehanično dvigalo, ter stroj za centriranje in menjavo pnevmatik za osebna vozila ter seveda še nekatera druga potrebna orodja za nemoteno delovanje.

Leta 1996 je družinsko podjetje prevzel sin gospoda Franca, Srečko Tkavc, ki pa se je nato leto kasneje tragično ponesrečil v prometni nesreči in tako podjetje zapustil njegovi ženi Sabini Tkavc. Slednja je nato začela z bolj marketinško in storitveno usmerjenim delovanjem podjetja in že naslednje leto v podjetje pripeljala novo pridobitev – stroj za menjavo tovornih pnevmatik.

  • Avtopralnica na savinjskem

V letu 2011, ob 30. obletnici delovanja podjetja smo se odločili za širjenje naše dejavnosti. Podjetje od 1. avgusta 2011 dalje ponuja novo storitev ekološkega pranja avtomobilov, s tem pa smo se bolj usmerili na ekološki način dela pri čimer smo prvi na območju Zgornje Savinjske doline.

V letu 2013 smo v podjetju prešli na sodoben IT program Datalab, ki omogoča lažje in hitrejše delo tudi na področju informacijskega sistema.. Poleg tega pa smo v podjetju že skoraj popolnoma zamenjali vse starejše stroje z novejšimi, kar nam omogoča lažje in hitrejše delo. Novost od julija 2013, pa predstavlja globinsko čiščenje vozil.

  • MONTAŽA GUM